Adatkezelési tájékoztató
Hatályos: 2018. május 25-től visszavonásig

Jelen Adatkezelési Tájékoztató a Picard Project Kft. álltal személyiségi jogok és az adatvédelem iránti hatályos törvények alapján készült. A picardproject.com egy internetes tájékoztató oldal, amely mobil rendszerekről elérhető felülettel is rendelkezik A Picard Project Kft. a birtokába kerülő személyes adatokat a lehető legnagyobb körültekintéssel, a jelen Adatkezelési Tájékoztatónak megfelelően, a Magyarország Alaptörvényében foglaltakkal, az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 (2016. április 27.) számú általános adatvédelmi rendelete ( GDPR) rendelkezéseivel összhangban kezeli.

1. KÖTELEZŐ TÁJÉKOZTATÁS A PICARD PROJECT KFT ADATAI
Az adatkezelő neve: Picard Project Korlátolt Felelősségű Társaság
Az adatkezelő rövidített neve: Picard Project Kft.
Székhelye: 1039 Budapest, Hortobágyi u. 2.
Postacíme: 1039 Budapest, Hortobágyi u. 2.
E-mail címe: info@picardproject.com
Cégbírósági bejegyzési száma: 01 09 948340
Az adatkezelő adószáma: 22999324-2-41 (EU adószám: HU22999324241)

2. KAPCSOLATFELVÉTEL AZ ADATKEZELŐVEL
Az Adatkezelő ügyfeleivel és érdeklődőivel elsősorban elektronikus úton, a weboldalainkon elhelyezett kapcsolatfelvételi űrlapokon keresztül, illetve e-mailben tartja a kapcsolatot. Az Adatkezelő nem elérhető folyamatosan telefonon.

A kapcsolattartásra kijelölt e-mail cím: info@picardproject.com

Az Adatkezelő a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére, ezért adatkezeléssel kapcsolatban is a központi elérhetőségen (e-mail: info@picardproject.com) érdeklődhet.

3. AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÉRVÉNYESSÉGE
Jelen Adatkezelési Tájékoztató érvényes az Adatkezelő valamennyi tevékenységére, munkafolyamatára, és az Adatkezelő által működtetett valamennyi weboldalra, elsősorban, de nem kizárólag, a https://picardproject.com címen elérhető weboldalra, valamint a jelen weboldalra is.

4. AZ ADATOK TÁROLÁSÁNAK FIZIKAI HELYE
Az Adatkezelő minden személyes adatot az  következő pontban felsorolt Adatfeldolgozók magas biztonsági szintű felhő rendszereiben tárol. Az Adatkezelő nem tárol személyes adatot saját számítógépein, mobiltelefonjain vagy mobil adathordozókon. Az Adatkezelő minden tőle telhetőt elkövet, hogy a vele kapcsolatban lévő Adatfeldolgozók adatkezelését ellenőrizze és ezzel kapcsolatosan tájékoztatást kérjen be.

5. ADATFELDOLGOZÓK
Az Adatkezelő a személyes adatok kezelése során az alábbi Adatfeldolgozók szolgáltatásait veszi igénybe:

Tárhelyszolgáltató:

Cégnév: DotRoll Kft.
Postai cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Székhely cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Telefon: +36 1 432 3232
Fax: +36 1 432 3231
Adószám: 13962982-2-42
Bankszámlaszám: 11713005-20406563 (OTP)

Az adatkezelés jogalapja: az érintett kifejezett hozzájárulása (tevőlegesen, erre vonatkozó jelölőnégyzetet bepipálásával).
A továbbított adatok köre: az érintett IP-címe, neve, e-mail címe.
Az adattovábbítás célja: szerver szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából (ajánlatkérések esetén).

Részletes tájékoztatás a tárhely szolgáltató  Adatvédelmi szabályzata alapján ITT olvasható.

Weboldal statisztikai szoftver üzemeltetője:
Google Számítástechnikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
(Google Information Technology Services Limited Liability Company)
Székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.
Cégjegyzékszám: 01-09-861726
Adószám: 13561677-2-41
Az adatkezelés jogalapja: az Adatkezelő jogos érdeke.
A továbbított adatok köre: az érintett IP-címe, a látogatás időpontja, időtartama, a meglátogatott aloldalak listája, az érintett által használt operációs rendszer, a böngésző típusa, a képernyő felbontása.
Az adattovábbítás célja: statisztikai elemzések készítése, ezáltal Adatkezelő szolgáltatásai minőségének ellenőrzése és javítása.
Az adatkezelés időtartama: 2 év.

Megjegyzés. A statisztikai adatgyűjtés és elemzés a Google Analytics elnevezésű szolgáltatás használatával történik. A weboldalak látogatása során kapott adatokat Adatkezelő illetve Adatfeldolgozó nem azonosítja konkrét személyekkel, azaz az adatokat csak tömegesen, ilyen értelemben teljesen anonim módon lehet elemezni.

A Google Analytics működéséről részletes információ elérhető az alábbi weboldalon:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Hozzászólások:

A honlapon erre nincs lehetőség!

 

Online rendelés, vásárlás, fizetés:

A honlapon erre nincs lehetőség!

 

6. ADATKEZELÉS, ADATTÁROLÁS, BIZTONSÁGI MÁSOLAT

A személyes adatok megadására a honlapon nincs szükség és lehetőség!

7. AZ ÉRINTETT JOGAI
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, kérheti ezek visszavonását , törlését az Adatkezelő 1. pontban megadott elérhetőségein.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 14 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) adja meg tájékoztatását.

A tájékoztatás ingyenes, kivéve akkor, ha az érintett a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan már nyújtott be tájékoztatási kérelmet. Az érintett által már megfizetett költségtérítést az Adatkezelő visszatéríti abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezelte vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

7.9. Panasztevési jog

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a felügyelő hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: https://naih.hu
Bővebb információ: https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html

8. REKLÁMTARTALMÚ (MARKETING CÉLÚ) ÜZENETEK KÜLDÉSE ÉS FOGADÁSA
Az érintett a blogértesítőre vagy hírlevélre történő feliratkozás során tett nyilatkozatával, vagy később, hírlevél és/vagy direkt marketing regisztráció felületen tárolt személyes adatainak módosításával, azaz szándéka egyértelmű kinyilvánításával hozzájárulását adhatja ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő marketing célokra is felhasználhassa.

Ebben az esetben a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.) 6.§. alapján – a hozzájárulás visszavonásáig – az érintett adatait az Adatkezelő direkt marketing és/vagy hírlevél küldés céljából is kezeli, és az érintett részére reklámtartalmú küldeményeket, valamint tájékoztatókat és ajánlatokat küld, és/vagy hírlevelet továbbít.

Az érintett a hozzájárulását a direkt marketing és a hírlevél tekintetében együttesen vagy külön-külön is megadhatja illetve az(oka)t ingyenesen és bármikor visszavonhatja.

A feliratkozás törlését (ún. „leiratkozás”) az Adatkezelő minden esetben a hozzájárulás visszavonásának tekinti. A direkt marketing és/vagy hírlevél célú adatkezeléshez hozzájárulás visszavonását az Adatkezelő ugyanakkor nem értelmezi egyúttal az adatkezelés általánosságban vett hozzájárulása visszavonásának.

9. SÜTIK („COOKIE”-K) HASZNÁLATA AZ ADATKEZELŐ WEBOLDALAIN
A sütik („cookie”-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a testreszabott kiszolgálás érdekében a weboldalon keresztül, a weboldal használatával kerülnek a látogató számítógépére, úgy, hogy azokat a látogató internetes böngészője menti le és tárolja el, majd a későbbi látogatás során olvas vissza.

Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütik általános feladatai:

• információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
• megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek páldául online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
• megkönnyítik a weboldal használatát;
• minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera, stb) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát. A weboldal látogatója a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasíthatja vagy letilthatja. A felhasználó a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az látogató előzetes hozzájárulását (például hitelesítő, multimédia-lejátszó, terhelés-kiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik).

A weblapok a weboldal megnyitásakor, azaz az első látogatás megkezdésekor rövid tájékoztatást adnak a hozzájárulást nem igénylő és a hozzájárulást igénylő sütikről egyaránt (amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik), és kérik a felhasználó hozzájárulását a sütik alkalmazásához.

Az Adatkezelő nem alkalmaz és nem engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személy vagy gazdasági társaság az érintett hozzájárulása nélkül adatot gyűjthet.

A sütik elfogadása nem kötelező, az Adatkezelő azonban nem vállal azért felelősséget azért, ha a sütik engedélyezése hiányában a weblapok esetleg nem az elvárt módon működnek.

A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást, de ezeket itt is összegyűjtöttük:

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami

Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Safari: https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=en_US&locale=en_US

Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/10607/microsoft-edge-view-deletebrowser-history

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

Rendszer sütik (ún. „Feltétlenül Szükséges Sütik”)

Jogalap: nem igényel hozzájárulást.
Leírás: a sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az Adatkezelő weboldalát, használhassák annak funkcióit és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.
Az adatkezelés célja: a felhasználói élmény javítása.
Időtartama: böngésző session (munkamenet).

Statisztikai (harmadik féltől származó) sütik

Jogalap: az érintett kifejezett hozzájárulása (tevőlegesen, erre vonatkozó kapcsoló bekapcsolásával).
Leírás: az Adatkezelő a weboldalain alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatokat a weboldal fejlesztésének, és a felhasználói élmény javításának céljából használja fel. Ezen sütik a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak lejáratukig, illetve amíg a látogató nem törli azokat.
Az adatkezelés célja: a felhasználói élmény javítása.
Időtartama: legfeljebb 180 nap.

A harmadik féltől származó sütikről részletesen itt olvashat: https://www.google.com/policies/technologies/types/

A Google Analytics adatvédelméről részletesen itt olvashat: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu

10. EGYÉB ADATKEZELÉSI KÉRDÉSEK
Az Adatkezelő az érintett adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatja, az Adatfeldolgozók esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítja, hogy azok ne használhassák az érintett személyes adatait az érintett hozzájárulásával ellentétes célokra.

A bíróság, az ügyészség, a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkeresheti az Adatkezelőt. Ezekben az esetekben az Adatkezelőnek teljesítenie kell adatszolgáltatási kötelezettségét, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Az Adatkezelő az adatkezelésben és/vagy az adatfeldolgozásban részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az érintett személyes adatait megismerni.

Az érintett személyes adatait az Adatkezelő megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védi, biztosítja az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, valamint óvja azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől, nyilvánosságra hozataltól, és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

Az Adatkezelő szervezeti intézkedések keretében ellenőrzi a fizikai hozzáférést, közreműködőit és munkavállalóit folyamatosan oktatja, a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartja. A technikai intézkedések keretében az Adatkezelő és az Adatfeldolgozók titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használnak.

Az Adatkezelő mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegye, a weblapokon keresztül történő adattovábbításért azonban a jelen számítástechnikai körülmények miatt nem tud teljes felelősséget vállalni. Az Adatkezelő szigorú előírásokat tart be az érintett adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.

Megjegyzés. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás minden intézkedés ellenére sem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg hozzáféréseit, jelszavát, a jelszót senkivel se ossza meg. Szintén kérjük együttműködését abban, hogy weblapjaink használata közben olyan számítógépet használjon, amelynek vírusmentességét biztosította.

Budapest, 2018. május 24.